fbpx
 

Om Huseby Grenland

Velkommen til Huseby Grenland – en litt annerledes kjøkkenbutikk.
Huseby

Fra Oslo til Stathelle

Hanne og Bjørn-Eirik hadde bodd mange år i Oslo. Hanne ønsket seg stadig mer tilbake til Grenland mens Bjørn-Eirik, som Helgelending, ønsket seg tilbake til havet.  Han skryter av Bambleskjærgården og mener den er et godt substitutt for den litt mer ville Helgelandskysten han vokste opp i. Så da den yngste av deres fem døtre flyttet ut av redet, startet prosessen som i 2018 førte dem til Grenland. De fant etter hvert ut at de ønsket et annet hverdagsliv, preget av andre verdier enn det Oslo og Bogstadveien på Majorstua kunne tilby.

De sa opp sine jobber i Oslo uten å ha noe nytt å gå til og fant sitt drømmehus på Stathelle. I den 250 år gamle Pausgaarden finnes ikke èn rett vinkel eller vegg, huset har sjel og de koser seg i disse omgivelsene. Her er de i ferd med å etablere seg med hage, hvor Hanne kan dyrke sin nye lidenskap: chili i alle farger og fasonger. Hagedrømmen har ligget latent i mange år og endelig er den realisert.

Hanne har bakgrunn som prest i Oslo gjennom 20 år og er nå sogneprest på Stathelle. Bjørn-Eirik har en bred yrkesbakgrunn innen ledelse, salg og forretningsutvikling fra flere bransjer, deriblant kjøkkenbransjen. Den viktigste kjøkkenerfaringen påpeker han er imidlertid oppveksten hjemme hos sine besteforeldre. Der skjedde ALT på kjøkkenet. Der ble slakt oppdelt, fisk ble både tilgjort og foredlet, lefser og kaker bakt, rull og sylte lagd til jul og sjøfugl og gjess som Bjørn-Eirik selv hadde skutt, ble omgjort til de herligste retter av Gudrun, hans bestemor. På kjøkkenet satt også Nikolai, Gudruns far og Bjørn-Eiriks oldefar og «batt garn» gjennom hele Bjørn-Eiriks oppvekst. «Vi var til tider 4 generasjoner samlet på dette lille kjøkkenet, og jeg husker kjøkkenet som det beste stedet å være. Her var det alltid noe som skjedde, her var det både gråt og latter, høylytte diskusjoner og stille stunder i blåtimen som er spesielt lang ved Polarsirkelen på Helgelandskysten.

Det er denne stemningen som ligger til grunn for ideen om kjøkkenbutikken på Kjørbekk.

garanti

Kortreist og bærekraftig

Vi ønsker å fokusere på bærekraft. Kjøper du kjøkken hos oss, skal du ikke behøve å bytte kjøkken flere ganger. I alle fall ikke grunnet slitasje og kvalitetsbrist. Vi gir deg 30 års garanti og skulle det ha gått 31 år og noe går i stykker, lover vi å finne en løsning også der.

Våre kjøkken produseres i Våle i Vestfold, som neste år er i samme fylke som Grenland. Det er en drøy time fra fabrikken med elbil, noe som gir oss et kvalitativt fortrinn. Vi har svært lav feilmargin, men skulle uhellet være ute, er det enkelt å komme i kontakt med produksjonen for å fikse problemet. Vi kaller dette kortreist kjøkken. Det er helnorsk kvalitet og vi tør påstå at ingen av våre konkurrenter har bedre kvalitet, ei heller garantiordninger.

Huseby Signatur Persille
Med et Huseby kjøkken har du en innredning som vil gi deg ekte kjøkkenglede i årevis. Vi deg hele 30 års garanti på fabrikasjonsfeil – sånn for sikkerhets skyld!
Treskuff knivblokk 800p

Utfordreren

Vi har det i blodet, vi ønsker å utfordre i alt vi sier og alt vi gjør. Uten dette risikerer vi å stagnere!

Selvfølgelig vil vi utfordre våre konkurrenter og selv om Huseby som merkevare har vært i Grenland i alle år, vil dette bety en helt ny konkurrent å forholde seg til. Huseby sentralt har stor tro på oss, noe som har gitt seg utslag i at vi har fått påvirke og forme både butikk og prosess. Vi skal være Husebys flaggskip i Norge – hverken mer eller mindre.

Hverdagskokkene

Vi vil slå et slag for hverdagskokkene – dere som har litt dårlig tid fordi ungene skal kjøres til aktiviteter, dere som aldri slapp til på kjøkkenet hjemme fordi mor var superflink med mat (mors kjøttkaker er jo et begrep, selv om vi vil slå et slag for at nettopp DINE kjøttkaker kan bli enda bedre), dere som TROR dere ikke kan lage god mat og at «snarveier» ikke er skikkelig kokkelering fordi god mat skal TA TID.

Massivtre

Satser på de unge

Vårt inntrykk er at kjøkkenbransjen er en svært moden bransje med modne aktører. Vi har tro på at skal man utfordre det eksisterende, kreves nye koster som ser bransjen med friske øyne. Med på laget har vi to flotte kolleger: Silje Oddaker (32) med 11 års erfaring som kjøkkenselger og Henriette Nyberg (23) med utdannelse innen design.

De brenner både for oppgaven og ideen og vi har allerede gryende lagfølelse. I tillegg har vi inngått partnerskap med Porsgrunn Bygg AS på montørtjenester, som drives av Katharina Svalestuen (29), med montørene Thomas og Kristian. Det er de som har montert hele butikken og de er superflinke, med riktige holdninger når det gjelder kundekontakt og kvalitet.

Til sammen er vi ett team!

Steelart_benkepl_900