Fra Oslo til Stathelle
Hanne og Bjørn-Eirik hadde bodd mange år i Oslo. Hanne ønsket seg stadig mer tilbake til Grenland mens Bjørn-Eirik, som Helgelending, ønsket seg tilbake til havet. Han skryter av Bambleskjærgården og mener den er et godt substitutt for den litt mer ville Helgelandskysten han vokste opp i. Så da den yngste av deres fem døtre flyttet ut av redet, startet prosessen som i 2018 førte dem til Grenland. De fant etter hvert ut at de ønsket et annet hverdagsliv, preget av andre verdier enn det Oslo og Bogstadveien på Majorstua kunne tilby.
De sa opp sine jobber i Oslo uten å ha noe nytt å gå til og fant sitt drømmehus på Stathelle. I den 250 år gamle Pausgaarden finnes ikke èn rett vinkel eller vegg, huset har sjel og de koser seg i disse omgivelsene. Her er de i ferd med å etablere seg med hage, hvor Hanne kan dyrke sin nye lidenskap: chili i alle farger og fasonger. Hagedrømmen har ligget latent i mange år og endelig er den realisert.
Hanne har bakgrunn som prest i Oslo gjennom 20 år og er nå sogneprest på Stathelle. Bjørn-Eirik har en bred yrkesbakgrunn innen ledelse, salg og forretningsutvikling fra flere bransjer, deriblant kjøkkenbransjen. Den viktigste kjøkkenerfaringen påpeker han er imidlertid oppveksten hjemme hos sine besteforeldre. Der skjedde ALT på kjøkkenet. Der ble slakt oppdelt, fisk ble både tilgjort og foredlet, lefser og kaker bakt, rull og sylte lagd til jul og sjøfugl og gjess som Bjørn-Eirik selv hadde skutt, ble omgjort til de herligste retter av Gudrun, hans bestemor. På kjøkkenet satt også Nikolai, Gudruns far og Bjørn-Eiriks oldefar og «batt garn» gjennom hele Bjørn-Eiriks oppvekst. «Vi var til tider 4 generasjoner samlet på dette lille kjøkkenet, og jeg husker kjøkkenet som det beste stedet å være. Her var det alltid noe som skjedde, her var det både gråt og latter, høylytte diskusjoner og stille stunder i blåtimen som er spesielt lang ved Polarsirkelen på Helgelandskysten.
Det er denne stemningen som ligger til grunn for ideen om kjøkkenbutikken på Kjørbekk.